Advies Hosting en Support

Zorgen dat een website snel, veilig en betrouwbaar is, vormt de basis uiteraard. Voor veel bedrijven wordt de online omgeving steeds belangrijker of is in veel gevallen een gegarandeerde uptime van de applicatie, cruciaal. Er is echter heel veel keuze in managed hosting services of unmanaged hosting service en daar binnen veel mogelijk in bijvoorbeeld hosting via een Virtual Private Server of clusterd hosting. Welke keuze je daarin maakt is afhankelijk wat de impact is van het eventueel uitvallen van de website.

Mind the Gapp werkt samen met gespecialiseerde hosting partners en begeleid bedrijven bij het contractueel vastleggen van afspraken en service levels. Daarbij is er een belangrijk verschil in wat er aan de voorkant aan ondersteuning wordt geboden en aan de achterkant of ‘onder water’ zoals het vaak wordt uitgelegd. Daarnaast is duidelijk inzicht wat er precies gebeurt voor binnen een contract overeengekomen uren en wat is nu precies geregeld qua updates.

Zorg ervoor dat er geen ‘Gapps’ zijn en dat er onnodige discussies ontstaan over processen, communicatie en verantwoordelijkheden.