MTG_Headings_Mobile_Yellow

Software development & innovatie

Startend vanuit strategie en ‘designthinking’ als zichtbare methodiek.

Natuurlijk vormt een goed idee de basis voor een goed concept, maar op welke wijze borg je de basis van het idee en zorg je voor snel en tastbaar resultaat?

Wat we zeker weten is dat tijdens de uitwerking, we continu geïnspireerd worden. Verbinden met de doelgroep(en) en snel anticiperen op verandering is essentieel.  Flexibiliteit is dus belangrijk, ervaringen en inspiraties wil je bij de uitwerking mee  nemen zonder dat dit direct van invloed is op doorlooptijden en budgetten.

Vragen als:

  • Hebben we het juiste team samengesteld?
  • Zijn de juiste partners geselecteerd?
  • Wordt de continuïteit gewaarborgd voor de toekomst?
  • Zijn de offertes en budgetten duidelijk?
  • Is de aanpak goed genoeg?
  • Is de broncode eigendom van onze organisatie?
  • Hoe waarborg ik kwalitatieve service?

Allemaal onderwerpen die bepalend zijn voor een goed proces. Ook is het belangrijk dat de waardepropositie aansluit bij de activiteiten van de organisatie. Is de vraag achter de vraag, werkelijk boven tafel gekomen?

Van idee naar applicatie

De eerste stap hierin is de toetsing van het idee bij de doelgroep(en) door rapid prototyping. Door 1 van de ideeën uit te werken en te presenteren aan de doelgroep, ontvang je goede input en dat is van essentieel belang. Met de klantfeedback wordt het idee, eventueel bijgestuurd en verwerkt in een volgende design sprint.

Dit word herhaald totdat het idee voldoet aan de wensen van de klant. Pas als het goed is, wordt een eerste versie van de applicatie ontwikkeld waarmee de basis is ontwikkeld. Door de juiste stappen te nemen en focus te bewaren, worden user stories vertaald in functionele user flows.

Stap voor stap wordt de applicatie uitgebreid met nieuwe, handige features. Doordat de eerste basis snel live gaat, kan de feedback van klanten continu worden meegenomen en wordt er gebruikersdata opgebouwd.

Belangrijk is, dat de partner in staat is om deze werkroutine voor langere termijn te faciliteren. De methodiek en communicatie duidelijk is zodat er geen verrassingen komen op het gebied van doorlooptijden en budget.

Deadline = deadline!

Wil je meer weten over hoe, wat en waarom? Neem contact met ons op en we informeren je graag over de details!